En dag för dig som vill utvecklas inom ledarskap och kommunikation

Kompetenstillväxtdagen 2015

Program

Tid

Sal 1: Tema Ledarskap

Sal 2: Tema Kommunikation

08:00 - 08:30

Registrering

08:30 - 9:15

Leo-Eid

Leo Eid

Släpp loss din inre potential

malin-strom

Malin Ström

Affärsstrategier i social media

Förmiddagsfika och mingel

9:45 - 10:30

Karin-Hedén

Karin Hedén

Goal mapping – skapa engagemang

Catarina-Breitfeld

Catarina Breitfeld

Nå ut och nå fram – så gör du

10:45 - 11:30

Lena Creutz

Lena Creutz

Vad får grupper och team att fungera

Malin-Nyman

Malin Nyman

Coaching som verktyg för förändring

Lunch med presentation av Malin Cronqvist, grundare av HelptoHelp

13:00 - 13:45

sven-lundblad

Sven Lundblad

Modet att våga

Anna-Tebelius

Anna Tebelius Bodin

Den lärande hjärnan

14:00 - 14:45

Annika-Brisius-Edlund

Annika Brisius Edlund

Nyckeln till framgångsrik & hållbar verksamhet – personligt ledarskap

Sarah-Anwar

Sarah Anwar

Mångfald – nyckeln till tillväxt

Eftermiddagsfika och mingel

15:15 - 16:00

Christina-Kumlin

Christina Kumlin

Driva förändring – vad krävs

Ida-Hanson

Ida Hanson

Övertygande språkmönster

Moderator: Fredrik Bauer

Moderator: Nina Larsdotter

Leo-Eid

Släpp loss din inre potential

Leo Eid

Den här föreläsningen kommer ge dig tillgång till din motivation, passion, balans mellan arbete och privatliv, ta fram ditt ledarskap så att du får vara ditt bästa JAG. Du kommer gå från stress, överväldigad till kraft och kontroll! Leo är just nu den mest anlitade coachen när det gäller personlig utveckling. Leos egna program har hjälpt över 2000 personer.

malin-strom

Affärsstrategier i social media

Malin Ström

Social media är här för att stanna och företag idag har inte längre råd att blunda för dess kraft. Med lättförståeliga exempel baserat på verkliga situationer tydliggör Malin den sociala mediekanalens konsekvenser för oss som privatpersoner, i våra yrkesroller och för våra företag. Malin är en etablerad och välrenommerad föreläsare, utbildare och konsult inom Social Business Strategy.

Karin-Hedén

Goal mapping - skapa engagemang

Karin Hedén

Goal mapping är ett internationellt målsättningsverktyg som har använts av över 3 miljoner människor på företag som Google, Coca Cola, Microsoft och Siemens mfl. Det används även av privatpersoner som står inför ett karriärbyte, ska starta eget företag eller nå någon annan dröm i livet. Oavsett mål så är Goal mapping ett verktyg som tack vare att det engagerar personlig utveckling och målstyrning verkligen når resultat. Karin är en engagerande föreläsare, konsult och partner i Resultatbolaget.

Catarina-Breitfeld

Nå ut och nå fram - så gör du

Catarina Breitfeld

En föreläsning om kommunikation för lyckade möten, hur du snabbt skapar förtroende och om hur du får människor att verkligen VILJA lyssna på dina budskap. Catarina Breitfeld har arbetat som programpresentatör på SVT, utbildad ICC-coach, journalist och skådespelerska.
Numera utbildar och föreläser hon om kommunikation, retorik och presentationsteknik.

Lena Creutz

Vad får grupper och team att fungera

Lena Creutz

Hur kommer det sig att vissa grupper fungerar och presterar fantastiskt bra, medan andra präglas av missförstånd, irritation och frustration? Med humor och exempel från egna erfarenheter presenterar Lena Creutz viktiga nycklar i arbetet för att förbättra kommunikation och samarbete med ökad trivsel och bättre resultat som följd. Lena är ICF-Certifierad coach, utbildare, konsult och föreläsare.

Malin-Nyman

Coaching som verktyg för förändring

Malin Nyman

Seminariet handlar om coaching som verktyg för förändring. Du får prova verktyg och övningar för kommunikation och påverkan som används av ledare och andra inom ramen för ett coachande förhållningssätt. Seminariet är interaktiv och ger ett smakprov på hur du kan använda coaching för att påverka andra och dig själv. Malin är domaren som bytte bana och nu utvecklar chefer och ledare med hjälp av coaching, ledarskapsutveckling och förändringsarbete. Partner i Resultatbolaget.

sven-lundblad

Modet att våga

Sven Lundblad

Vad krävs för att få medarbetare att känna entusiasm och nyfikenhet över sina arbetsuppgifter och vad krävs av dig som ledare? Hur kommer det sig att så många säger sig vara för förändringar, men inte är beredda att förändra sig själva?
Sven kommer i denna interaktiva föreläsning visa på vikten av att våga vara mer kreativa, mer delaktiga med varandra och att äntligen försöka börja använda sitt mod.

Anna-Tebelius

Den lärande hjärnan

Anna Tebelius Bodin

Anna Tebelius Bodin är inlärningskonsult, föreläsare och Harvard Graduate och hon kommer att lära dig hur hjärnan tar in information, samt hur kommunikation förändrar förmågan att tänka, minnas och förstå. Det kommer också handla om hur stress begränsar förmågan att tänka och vad du kan gör åt det.

Annika-Brisius-Edlund

Nyckeln till framgångsrik & hållbar verksamhet - personligt ledarskap

Annika Brisius Edlund

Vad är personligt ledarskap? Är det svårt? Vem har ansvar? Varför är det bra för verksamheten? Är du chef eller ledare över dig själv? Vågar du leda dig själv? Kom och inspireras av Annika i en föreläsning full av energi och möjligheter. Annika är ledarutvecklare, inspiratör, föreläsare,workshopledare.

Sarah-Anwar

Mångfald - nyckeln till tillväxt

Sarah Anwar

Sarah Anwar förklarar hur det strategiska mångfaldsarbetet stärker organisationer i såväl produktivitet, effektivitet och minskad sårbarhet. Med sin bakgrund som statistiker och analytiker förklarar hon hur allt hänger ihop och hur man gör för att inte bara hänga med utan även att kunna ligga i framkant när det kommer till mångfald och inkludering.

Christina-Kumlin

Driva förändring - vad krävs

Christina Kumlin

Om man vill att cheferna och medarbetarna ska ta större ägarskap och driva förändringsarbeten kräver det också en företagskultur och ett ledarskap som främjar den typen av beteenden. Kulturen är avgörande för att skapa engagemang och utveckling. Christina kommer ta upp; Hur kan processen se ut? Leda över tid, vikten av att växla fokus. Hantera förändringsmotstånd och skapa motivation.

Ida-Hanson

Övertygande språkmönster

Ida Hanson

Du kanske redan är medveten om att det finns särskilda sätt att uttrycka dig som gör att du blir särskilt övertygande? Ibland kan det handla om att bara ändra ordföljden i en mening. Under denna interaktiva föreläsning får du nycklar till en ny förmåga och en ökad medvetenhet. Ida är föreläsare, utbildare, mental tränare. Tidigare kapten för svenska dam-landslaget i simning och OS-finalist.

Fredrik Bauer

Moderator

Fredrik Bauer

Fredrik Bauer brinner för möten som engagerar och skapar glädje. Hans genuina nyfikenhet och förmåga att sätta deltagarens upplevelse i centrum utmärker hans sätt att leda konferenser och workshops. Fredrik har bred erfarenhet inom projektledning och frågor som rör lärande, utveckling och förändring.

nina-larsdotter

Moderator

Nina Larsdotter

Nina Larsdotter är författare, förläggare och föreläsare. Med en bakgrund som lärare och ombudsman är hon van att ställa nyfikna frågor för att diskussionerna ska lyfta och kunskapen fördjupas. Nina jobbar till vardags med marknads- och kommunikationsfrågor. Hon är en kreativ och lateralt tänkande ”doer” som inspirerar, engagerar och berör.

malin-cronqvist

Malin Cronqvist

Malin Cronqvist är skidläraren och ingenjören som blev frustrerad över bristande transparens och kortsiktighet i välgörenhetsorganisationer och valde att skapa en egen organisation, Help to Help. De senaste åren har hon utsetts till både Årets Nytänkare enligt Danske Bank och en av Veckans Affärers Supertalanger 2015.

help-to-help

100 kr per deltagare går till HelptoHelp.

Help to Help sponsrar skolavgifter till högskolestudier för unga i Tanzania och kopplar samman studenter med näringslivet i landet.

fotografiska

Kompetenstillväxtdagen äger rum på Fotografiska i en avskalad och stilren miljö. Här finns rymden, ljuset, ytorna, tekniken och inte minst den vackra utsikten över Stockholm.