Vi erbjuder rådgivning vid val av utbildare för ert företag inom områdena ledarskap, kommunikation, försäljning och HR. Våra utbildar och talare är handplockade utifrån sin kunskap och pedagogiska förmåga.

Kontakta oss

Några av våra utvalda utbildare

Anette Ljungqvist

ANETTE LJUNGQVIST

Kompetensområde: Inlärning, Kommunikation, Stresshantering

Anette är legitimerad sjuksköterska och Coach med specialisering på stresshanteringsfrågor och psykisk ohälsa på arbetsplatsen. Hon har stor erfarenhet av att arbeta med kommunal och statlig verksamhet kopplat till företagshälsovård och gemensamma strategier för proaktivt hälsoarbete. Anette är inspiratör och föreläsare med fokus på chefens roll och ansvar för psykosocial hälsa och arbetsglädje.

Anna-Tebelius

ANNA TEBELIUS BODIN

Kompetensområde: Inlärning, Kommunikation, Stresshantering

Förmågan att arbeta målinriktat, effektivisera sin tid och tänka klart under stress kan göra hela skillnaden för ett arbetsresultat. Anna är inlärningskonsult, utbildare och föreläsare. Hon lär ut hur hjärnan tar in information, samt hur kommunikation förändrar förmågan att tänka, minnas och förstå. Hon pratar om hur stress begränsar förmågan att tänka och vad du kan gör åt det. Anna är en av skolsveriges mest anlitade föreläsare om inlärning och undervisning med över 400 föreläsningar. På Harvard studerade hon inlärningspsykologi, inkludering och dyslexi.

Anna-Karin Lingham 02

ANNA-KARIN LINGHAM

Kompetensområde: Varumärkesutveckling, Personligt varumärke

Anna-Karin tar er med på en varumärkesresa som gör skillnad. Anna-Karin är varumärkesexpert, talare, skribent och inspiratör. Hon har lång erfarenhet från ledande roller i stora företag. Med enkla, kreativa, kloka och effektiva verktyg inspirerar hon er att ta nya steg med ert varumärke.Det handlar om företagsvarumärket, medarbetarnas personliga varumärken och rollen som förenar de båda – ambassadörskapet. Ökad lönsamhet, stärkta samarbeten, förbättrade resultat och ökat välmående i organisationen kan bli effekter av ett medvetet varumärkesarbete.

Annika-Brisius-Edlund

ANNIKA BRISIUS EDLUND

Kompetensområde: Personligt ledarskap, Verksamhetsutveckling

Annika har 23 års erfarenhet av chefsuppdrag från internationella företag till mindre entreprenörsdrivna. Hon är bra på att styra upp, få med sig och engagera, nå resultat. Hon ser och handlar alltid utifrån helheten men med skarpt öga för detaljerna och ser till verksamhetens bästa. Annika arbetar med ledarskapsutveckling individ och grupp, Nya Ledarskapet, inspiration och motivationsföreläsningar, ledarskapscoaching, verksamhetsutveckling. Hon kan även anlitas som workshopledare, facilitator och inspiratör.

Catarina-Breitfeld

CATARINA BREITFELD

Kompetensområde: Kommunikation, Presentationsteknik, Retorik

Catarina Breitfeld ger utbildningar inom Kommunikation, Presentationsteknik, Retorik och Kameraträning, samt Personligt Ledarskap och Train-the trainer-utbildningar. Hon är också en uppskattad föreläsare och moderator. Catarina har lång erfarenhet av att arbeta med kommunikation genom sin bakgrund som journalist, regissör och skådespelerska. Hon har också många års erfarenhet som programpresentatör på SVT, samt är diplomerad ICC-coach. Som utbildare och konsult brukar Catarina få omdömen som ” Inspirerande och energiskapande” samt att hon ”bjuder på mycket humor” och ”utmanar på ett lyhört sätt.”

Christer Olsson

CHRISTER OLSSON

Kompetensområde: Affärsmanaskap, Ledarskap, Kommunikation, Motivation, Kulturutveckling

Christer Olsson är fiskarsonen som med stor framgång har gjort sunt förnuft till sin affärsidé. Hans ambition är att inspirera och sprida Tankefrön så att du kan gå från att Veta till att Göra oavsett om det handlar om dig själv, din relation eller din organisation. Christer har en stark närvaro när han beskriver det svåra och krångliga enkelt. Med en unik förmåga sätter han fingret på det vardagliga samspelet mellan människor på ett sätt som inspirerar, manar till eftertanke och inbjuder till att göra annorlunda imorgon än igår. Christer föreläser, coachar ledare och skräddarsyr olika utvecklingsprogram för chefer och medansvariga.

Christina-Kumlin

CHRISTINA KUMLIN

Kompetensområde: Ledarskap, Förändring, Värderingar, Kommunikation, Företagskultur

För Christina är det viktigt att förstå din organisations verksamhet, affärsmål och utmaningar. Hon skräddarsyr olika utvecklingsprogram för chefer och medarbetare. Framgång och resultat skapas genom att ta tillvara på människors styrkor och olikheter samt se deras individuella förmågor och potential. Christina har arbetat med kompetensutveckling sedan 1998, först vid Mercuri International och nu som seniorkonsult och VD för Konsulthuset AB. Hon utbildar inom ledarskap, värderings-driven företagskultur, leda i förändring och kommunikation.

Porträtt på David Stiernholm

DAVID STIERNHOLM

Kompetensområde: Struktur, Effektivitet, Produktivitet

Sveriges ende struktör med mottot: allting kan göras enklare! David är flitigt anlitad av allt från väletablerade storföretag till entreprenörsföretag i uppstartsfas. Han utmärker sig genom sina superkonkreta verktyg och metoder som du direkt kan använda på jobbet och hemma. Under en föreläsning med David upptäcker du att struktur är både befriande och roligt. Och att du blir mindre stressad och mer effektiv.
David är aktuell med boken Målmedveten – prioritera rätt och säg nej med gott samvete, som är uppföljaren till boken Klart! – Bli superstrukturerad på 31 dagar!, publicerad våren 2012 och som redan kommit ut i sjunde upplagan.

Ergin Özdemir

ERGIN ÖZDEMIR

Kompetensområde: Mångfald, Entreprenörskap, Inkluderande Ledarskap

Med rötter i nordöstra Turkiet tog sig Ergin till Sverige när han fann kärleken och blev en kärleksimmigrant. Han har en bakgrund som militär, oljeingenjör, reseledare samt entreprenör inom rese- och IT-branschen. Han vill nå ut till alla företag med budskapet att olikheter och inkluderande ledarskap ger lönsamhet och är ett konkurrensmedel. Han berättar öppenhjärtigt om sitt liv, familj och företagande. Humor, skratt, känslofyllda berättelser, betraktelser, fakta från vetenskap och forskning är den gyllene grunden i Ergins föreläsning. Ergin är initiativtagare till Årets Mångfaldsbragd som varje år delas ut till individ och/eller organisation som har gjort en modig insats för ett mer tolerant, inkluderande samhälle.

Ewa Wigenheim

EWA WIGENHEIM

Kompetensområde: Psykisk hälsa, Individutveckling, Meditation i arbetslivet, Stresshantering

I vår tidsålder är kvaliteten på medarbetarnas inre hälsa avgörande för företagets resultat. Ewa erbjuder individutveckling med fokus på psykisk hälsa för att få hållbara ledare och medarbetare. Via föreläsning, workshops, coachning och meditation ger hon konkreta verktyg för självinsikt och mental träning i att hantera ett stressigt liv. Ewa arbetade som PR konsult i 20 år, innan hon fick idén och skapade konceptet för ABBA museet. Mitt i karriären lämnade hon allt för att utbilda buddhistiska munkar i Laos. Nyligen kom boken ”Från ABBA till munkarna i Laos” om hennes spännande livsresa. Ewa är Socionom, Dipl Kommunikatör och Cert Livscoach samt en flitigt anlitad utbildare och inspirationsföreläsare.

Ida-Hanson

IDA HANSSON

Kompetensområde: Retorik, Kommunikation, Ledarskap, Interkulturell kommunikation

Kunskap i retorik i kombination med ökad självkännedom leder till framgång – både i yrkeslivet och privat. Ida är konsult och utbildare med lång erfarenhet av praktiska och akademiska utbildningar inom retorik och ledarskap. Tidigare rådgivare i frågor rörande yttrandefrihet och programpolitik på SVT. Tidigare kapten för svenska damlandslaget I simning, olympisk finalist, med mental träning som specialitet. Certifierad internationell coach och verksam både i Sverige och internationellt med utbildningar i retorik, etik, ledarskap och interkulturell kommunikation. Ida erbjuder utbildning i retorik, kommunikation, etik, interkulturell kommunikation, säljteknik och ledarskap.

Karin-Hedén

KARIN HEDÉN

Kompetensområde: Ledarskap, Grupputveckling, Verksamhetsutveckling

Karin brinner för att få människor och företag att växa. Hennes erfarenheter kommer från verkstadsindustrin, IT-bolag och statlig förvaltning där hon har haft olika chefs- och konsultroller inom Human Resources. Hon arbetar med en bred flora av verktyg, som workshops, seminarier, kurser och analyser och hon har en unik förmåga att se, lyssna, förenkla processer och dra slutsatser. Karin erbjuder utbildningar i ledarskap med fokus på ledarutveckling, grupputveckling och verksamhetsutveckling. Karin är en engagerande föreläsare, konsult och partner i Resultatbolaget.

Lena Creutz

LENA CREUTZ

Kompetensområde: Organisationsutveckling, Verksamhetsutveckling, Teamutveckling, Ledarskap

Lena arbetar med att utveckla arbetsgrupper och team genom skräddarsydda upplägg, färdiga kurser/workshops eller individuellt stöd i form av coaching/rådgivning till både ledare och medarbetare. Populärt just nu är t ex att ha en workshop i Färgspråket (DISC-analys) där gruppen får förståelse för sina specifika beteendestilar och hur detta påverkar kommunikationen. Lena har mångårig erfarenhet av att utveckla, utbilda och leda grupper och team, och har en bred bakgrund genom att ha verkat inom flera områden. I botten är Lena civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm (inriktning Organisation och Ledarskap), ICF-Certifierad (ACC) coach, samt Certifierad i Pussel Disc (beteendestilsanalys).

Leo-Eid

LEO EID

Kompetensområde: Coachning, Ledarutveckling

Leo Eid är just nu den mest anlitade coachen när det gäller personlig utveckling. Leo´s egna utvecklade metoder och program har hjälpt över 2000 personer. Leo är känd för att hjälpa individen att få tillgång till sin fulla potential. Leos drivkraft ligger i att hjälpa dig igenom denna resa genom coaching, inspiration, motivation och stöd. Målet är att Du ska få känna den enorma glädjen i att hitta Dina inre resurser, önskningar, drömmar, förmågor, kapacitet, potential.

Malin-Nyman

MALIN NYMAN

Kompetensområde: Ledarskap, Coachning, Kommunikation

Malins ledord är förändring och utveckling. Hon är certifierad integrativ coach och NLP Master Practitioner. Hon jobbar med individer, grupper och organisationer som vill utveckla sitt ledarskap, sin kommunikation och sitt samspel. Malin är engagerad, kreativ och en obotlig optimist. Det smittar av sig på hennes klienter som ser nya möjligheter, tror på sig själva, höjer engagemanget och skapar resultat. Hon är partner i Resultatbolaget och erbjuder utbildningar som lägger stort fokus på självkännedom, personlig utveckling och ledarskap.

malin-strom

MALIN STRÖM

Kompetensområde: Affärsstrategier, Social media, Affärsutveckling

Malin Ström är en etablerad och välrenommerad föreläsare, utbildare och konsult inom Social Business Strategy. Malin föreläser bl.a. om; Hur kundens förändrade köpbeteende medför behov av ett förändrat säljbeteende, hur du effektiviserar din rekryteringsprocess och nyttjar de nya möjligheterna att identifiera och kvalitetssäkra dina kandidater, samt hur man går från social aktiv till socialt relevant. Med stort engagemang, gedigen kunskap och en stor portion humor ger Malin sina deltagare en mängd aha-upplevelser som inte lämnar någon oberörd.

Mia Liljeberg

MIA LILJEBERG

Kompetensområde: Kommunikation, Ledarskap

Mia utbildade sig till ingenjör inom industriell ekonomi och hade sedan förmånen att arbeta sig jorden runt i olika uppdrag. Det var tack vare alla språkförbistringar och kulturkrockar som hon började intressera sig för kommunikation och letade efter överbryggande verktyg. Sedan 2006 driver hon ett företag som inriktar sig på kommunikation och ledarskap utifrån hur vi fungerar som människor. Första boken ”Låt bilden göra jobbet” om visuellt tänkande, kom ut 2012 och uppföljaren släpps under året. Genomsyrande för hennes föreläsningar och utbildningar är att allt förmedlas på ett enkelt och pedagogiskt sätt och kan användas direkt efteråt.

Ola Wallstrom

OLA WALLSTRÖM

Kompetensområde: Ledarskap, Personlig utveckling, Effektivt förändringsarbete

Efter sin civilekonomexamen arbetade Ola som chef i många år och blev fascinerad över varför olika organisationer fick så olika resultat. Vad är det som får vissa organisationer och individer att blomstra under förändring och upplevd stress, medan andra organisationer nästan går under? Ola visar hur du som individ, chef eller medarbetare kan bli mer motiverad och inspirerad istället för att fastna i stress, ineffektivitet och konflikter. Han ger dig konkreta verktyg som gör att du kan hantera olika händelser och prestera utan att uppleva stress. När vi upplever mindre stress så ser vi klarare och blir bättre beslutsfattare, mer effektiva, mer kreativa och gör bättre resultat med mindre ansträngning.

Peppe Ekmark

PEPPE EKMARK

Kompetensområde: Modigt ledarskap, Entreprenörsskap, Personlig utveckling, Försäljning

Peter ”Peppe” Ekmark är talaren som talar om modigt ledarskap, framgång och försäljning. Han är talaren som vägleder er genom konsten att skapa framgångsrika företag och entusiastiska säljteam. Han peppar chefer och ledare till att utföra sin viktigaste uppgift i toppklass – att leda sina medarbetare till att nå maximal potential och resultat. Allt detta genom att leda och sälja med kärlek. Han levererar föreläsningar om vikten av att leva sin dröm, om att våga och att ha passion för det man gör. Bli toppsäljare, toppledare och nå din framgångstopp med tips från Peppe Ekmark.

Sarah-Anwar

SARAH ANWAR

Kompetensområde: Strategiskt mångfaldsarbete, Kommunikation, Affärsutveckling

Sarah Anwar; nationalekonom, statistiker och analytiker som vuxit upp i nio olika länder och pratar sju olika språk. Hon har arbetat på ILO, FN, i Genève, på Grameen Bank i Dhaka och är i dag delägare i Diversity Group som arbetar med att utveckla det strategiska mångfaldsarbetet hos företag, myndigheter och organisationer. Sarah förklarar hur det strategiska mångfaldsarbetet stärker organisationer i såväl produktivitet, effektivitet och minskad sårbarhet. Med sin bakgrund som statistiker och analytiker förklarar hon hur allt hänger ihop och hur man gör för att inte bara hänga med utan även att kunna ligga i framkant när det kommer till mångfald och inkludering.

sven-lundblad

SVEN LUNDBLAD

Kompetensområde: Ledarskap, Coachning, Verksamhetsutveckling, Grupputveckling

Sven har sedan slutet av 90 talet arbetat med chef- och ledarskapsfrågor där han kombinerar sina erfarenheter från näringslivet, teatern och idrotten för att skapa ett resultat som inte bara ska bestå utan också utmanar våra mentala gränser. Han tror på att alla jobb som genomförs ska präglas av glädje, skratt, nyfikenhet och utmaningar. Genom att skapa och erbjuda det kan vi också snabbare ta till oss ny kunskap och bli mer motiverade att tänka i helt nya kreativa banor.

Thomas Lundqvist

THOMAS LUNDQVIST

Kompetensområde: Ledarskap, Kommunikation

Thomas utgår ifrån vetenskaplig forskning i sina utbildningar, han fokuserar på hur ni skapar en gruppdynamik som verkligen fungerar. Thomas erbjuder det allra senaste kunskaperna på området blandat med en portion humor. Till detta får du ett par sylvassa verktyg som för alltid kommer att förändra din syn på samarbete och hur du kan arbeta med förändring på ett positivt sätt. Han har också nominerats till årets föreläsare så en bra utbildningsdag utlovas garanterat.

Ulrika nybäck BW

ULRIKA NYBÄCK

Kompetensområde: Storytelling, Digitalisering, Motivation, Gamification

Led genom förändring med Storytelling

Världen förändras snabbare än någonsin. Storytelling har alltid varit ett effektivt verktyg för att skapa en bild av vart vi är på väg. Fängslande berättelser visar att vi tagit oss genom förändring tidigare och de ingjuter mod, inspiration och trygghet. Ulrika Nybäck är en etablerad föreläsare och hjälper dagligen ledare att skapa ett ökat engagemang med storytelling. Hon anser att storytelling vid den digitala lägerelden är viktigare än någonsin. Förutom inspirationsföreläsningar erbjuder hon även workshops och strategisk rådgivning.

Vill ni diskutera kompetensutveckling?

Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning till företag och organisationer som vill hitta en extern utbildningspartner.

Är du utbildare?

Kontakta gärna oss om du är utbildare eller föreläsare inom personal-, organisation- eller affärsutveckling.

Kontakta oss